Coronita de branza cu mamaliguta

de Patricia Iordache in Mancare copii, 7 Apr 2013 | 3526 vizualizari

 

Un preparat simplu, gustos si aspectuos pentru copilasii nostrii si nu numai.

 

INGREDIENTE

  • pentru mamaliga
  • 2 cani malai
  • 5 cani apa
  • 1 lingurita sare
  • un cub de unt (cat o nuca)
  • pentru coronita de branza
  • 150 gr branza de vaca semisarata
  • un cub de unt (cat o nuca)
  • 2 linguri smantana cu grasime 12%
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita de branza cu mamaliguta:

Punem intr-un ceaun apa si sarea si malaiul. Amestecam si acoperim cu un capac.

Asteapta sa inceapa sa borboroseasca.

Amestecam bine si adaugam cubuletul de unt, acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba 20 minute, dar mai amestecam din cand in cand.

Mamaliga este gata cand se desprinde cu usurinta de pe peretii vasului si are consistenta vartoasa. O rastornam pe un platou.

Pe o farfurie, asezam in mijlocul acesteia mamaliga cat dorim. Pe marginea acesteia  presaram branza rasa pe razatoarea cu ochiuri mari.

In centrul mamaligii punem untul, lingurile de smantana si decoram cu o frunza de patrunjel.

TIPS-URI

1

Putem sa aseam deasupra mamaligii si un ou ochi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita de branza cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Taci si-nghite